ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Έκδοση: Απρίλιος 2024

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ

  1. Προοίμιο

1.1 Οι παρόντες γενικοί όροι χρήσης του παρόντος διαδικτυακού τόπου (εφεξής «οι Γενικοί Όροι Χρήσης») διέπουν τη χρήση του, που τελεί υπό την ιδιοκτησία και διαχείριση της MELLON TECHNOLOGIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (εφεξής «Εταιρεία»), η οποία εδρεύει στην Λεωφόρο Αθηνών -Πειραιώς 74Α, Πειραιάς 185 47, Ελλάδα, έχει Α.Φ.Μ. 094463320 και υπάγεται στη Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, και με ΑΡ. ΓΕΜΗ: 002582201000 (τηλ. επικοινωνίας: 210 3727 700).

Ο διαδικτυακός τόπος είναι προσβάσιμος μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://pos.mellongroup.com/ (εφεξής το «Site»), με σκοπό την παροχή ενημερωτικού υλικού προς τις Επιχειρήσεις που έχουν προμηθευτεί POS από την Εταιρεία, σχετικά με τη διαδικασία διασύνδεσής τους με την ταμειακή τους μηχανή (εφεξής «Ενημερώσεις»).

1.2 Κάθε χρήστης που εισέρχεται και συναλλάσσεται ή κάνει χρήση των Ενημερώσεων του Site (στο εξής καλούμενος για συντομία «Eπισκέπτης» ή/και «Xρήστης» οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους παρόντες Γενικούς Όρους Χρήσης.

1.3 Από την επίσκεψη στο Site, προκύπτει ότι ο Χρήστης έχει διαβάσει, κατανοήσει και αποδεχθεί πλήρως τους παρόντες Όρους Χρήσης. Ως εκ τούτου, η παραμονή του Χρήστη στις σελίδες του Site και η αξιοποίηση οποιασδήποτε πληροφορίας ή υπηρεσίας παρέχεται σε αυτό, συνεπάγεται ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων Γενικών Όρων Χρήσης. Εάν κάποιος χρήστης δεν συμφωνεί με αυτούς τους όρους, τότε οφείλει με ευθύνη του να απόσχει από την επίσκεψη και χρήση του ιστότοπου και των πληροφοριών που παρέχονται μέσω αυτού.

1.4 Η Εταιρεία συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα Χρήστη, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όπως ισχύει κάθε φορά και είναι αναρτημένη στον σύνδεσμο https://pos.mellongroup.com/privacy-policy/ καθώς και την Πολιτική Cookies, όπως ισχύει κάθε φορά, και είναι αναρτημένη στον σύνδεσμο  https://pos.mellongroup/cookie-policy. UΗ ως άνω Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας και ως εκ τούτου, η παραμονή του Χρήστη στις σελίδες του Site και η αξιοποίηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται σε αυτόν, συνεπάγεται ότι ο Χρήστης έλαβε γνώση της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών δεδομένων του Site.

  1. Τροποποιήσεις – Διακοπή Λειτουργίας

2.1 Η Εταιρεία δικαιούται να τροποποιεί τους Γενικούς Όρους Χρήσης οποτεδήποτε σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία. Μεταγενέστερη των τροποποιήσεων χρήση του Site από τον Χρήστη συνεπάγεται αποδοχή των τροποποιήσεων αυτών.

2.2 Η Εταιρεία δικαιούται να τροποποιεί το περιεχόμενό του Site, να προσθέτει ή να αφαιρεί πληροφορίες και στοιχεία, καθώς και να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα τη λειτουργία του, όταν το θεωρεί αναγκαίο ή συνετό.

2.3 O Χρήστης ενημερώνεται μέσω των οικείων ιστοσελίδων της Εταιρείας για οποιαδήποτε τροποποίηση και προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της λειτουργίας του Site.

 

  1. Δηλώσεις Αποποίησης και Περιορισμοί Ευθύνης

3.1 Οι παρεχόμενες, μέσω του Site Ενημερώσεις, ήτοι πληροφορίες για προϊόντα κι υπηρεσίες (π.χ. πληροφορίες, ονόματα, φωτογραφίες, απεικονίσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών, απαντήσεις μέσω του ψηφιακού βοηθού, οδηγίες χρήσης ή άλλα manuals) διατίθενται «ως εκάστοτε έχουν» χωρίς κανενός είδους εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, όλων των εγγυήσεων καταλληλότητας για συγκεκριμένο σκοπό, ποιότητα και περιεχόμενο. Στον βαθμό δε που επιτρέπεται από την κείμενη νομοθεσία, αποκλείεται κάθε δήλωση, εγγύηση, προϋπόθεση ή/και κάθε άλλος όρος, συμπεριλαμβανομένων τυχόν σιωπηρών εγγυήσεων, που δεν διατυπώνεται ρητώς στους παρόντες όρους χρήσης.

3.2 H Εταιρεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το σύνολο του περιεχομένου και των πληροφοριών ή άλλων στοιχείων που εμφανίζονται στο Site να χαρακτηρίζονται από ακρίβεια, σαφήνεια και ορθότητα, να επικαιροποιούνται και να παραμένουν προσβάσιμα στον Χρήστη. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν παρέχει οποιαδήποτε εγγύηση και κατά συνέπεια δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία, θετική ή αποθετική, που μπορεί να προκληθεί στον Χρήστη από τη χρήση σελίδων ή του περιεχομένου του Site.

3.3 Η Εταιρεία λαμβάνει όλα τα μέτρα για την αποκατάσταση τυχόν βλαβών ή τεχνικών προβλημάτων που αναφέρει ο Χρήστης αναφορικά με τη χρήση του Site και των Ενημερώσεων που περιέχει. Αντιθέτως, δεν υπέχει τέτοια υποχρέωση, ούτε ευθύνη, σε περίπτωση που η αιτία για την ύπαρξη τέτοιων βλαβών ή τεχνικών προβλημάτων εντοπίζεται στην ασφάλεια, την ποιότητα, τη διαθεσιμότητα και την επάρκεια εξοπλισμού του Χρήστη ή/και δικτύων άλλων παρόχων ή/και άλλων τρίτων προσώπων, τα οποία παρεμβάλλονται για την πρόσβαση του Χρήστη στις Ενημερώσεις.

3.4 Η Εταιρεία, δεδομένης της ιδιαιτερότητας του Διαδικτύου, καταβάλλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε οι παρεχόμενες από το Site ή και από οποιονδήποτε τρίτο πληροφορίες, να αναρτώνται σε αυτό πλήρεις ή όπως διαβιβάζονται στο Site από τρίτους. Οι ανωτέρω πληροφορίες δεν αποτελούν διαφήμιση, άμεση ή έμμεση, προτροπή ή συμβουλή για τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης εκ μέρους του Χρήστη, επιφέρουσας ή όχι οικονομικά αποτελέσματα.

3.5 Η Εταιρεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως αυτά προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και τις διεθνείς πρακτικές, για την υψηλού επιπέδου ασφάλεια και προστασία αποκλειστικά και μόνο του δικού της συστήματος. Η Εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να αναβαθμίζει τα συστήματα προστασίας του Site και να διαθέτει αντιιικά προγράμματα. Εντούτοις, δεν δύναται να εγγυηθεί τη μη ύπαρξη ιών και δε φέρει ευθύνη σε περίπτωση ζημίας του εξοπλισμού, του λογισμικού, των αρχείων ή άλλης ζημίας του Χρήστη, η οποία προκαλείται από ιό.

3.6 Τέλος, η Εταιρεία δεν υπέχει ευθύνη για οποιαδήποτε διακοπή, καθυστέρηση ή χειροτέρευση της ποιότητας του περιεχομένου του Site εξαιτίας λόγων που αποδίδονται σε ανωτέρα βία. Ως λόγοι ανωτέρας βίας αναφέρονται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά πόλεμοι (κηρυγμένοι ή μη), απεργίες, επιδημίες, πανδημίες, ατυχήματα, πυρκαγιές, πλημμύρες, καταιγίδες, σεισμοί ή άλλα φυσικά φαινόμενα, τρομοκρατικές ενέργειες, δολιοφθορές, κυβερνητικές απαγορεύσεις, πράξεις ελληνικών ή ευρωπαϊκών ή άλλων αρχών, εμπορικός αποκλεισμός, δικαστικές αποφάσεις, εισαγγελικές παραγγελίες, κ.λπ.

 

  1. Γενικές Υποχρεώσεις του Χρήστη

4.1 Ο Χρήστης αποδέχεται, συμφωνεί και συνομολογεί ότι θα κάνει σύννομη και πρόσφορη χρήση του Site σύμφωνα με τους Γενικούς Όρους Χρήσης, που αναρτώνται στο Site και δεν θα χρησιμοποιεί το Site, για την διάπραξη οποιασδήποτε παράνομης πράξης.

4.2 Ο Χρήστης υποχρεούται να έχει εγκαταστήσει στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και γενικά σε κάθε συσκευή μέσω της οποίας κάνει χρήση του Site τις τελευταίες ενημερωμένες εκδόσεις προγραμμάτων, λειτουργικών συστημάτων και αντιιικών προγραμμάτων, καθώς και συναφών προγραμμάτων προστασίας δεδομένων και ηλεκτρονικών υπολογιστών (antivirus programs, antispywear, firewalls κ.λπ.) για την ευχερή και ασφαλή πρόσβαση και χρήση εκ μέρους του, του Site.

4.3 Ο Χρήστης ευθύνεται για κάθε θετική και αποθετική ζημία που τυχόν υποστεί η Εταιρεία, η οποία οφείλεται σε πράξεις ή παραλείψεις του, καθώς και σε οποιαδήποτε παράνομη, αντισυμβατική ή/και αθέμιτη ενέργειά του μέσω του Site.

4.4 Ο Χρήστης οφείλει να τηρεί όλες τις υποχρεώσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία περιλαμβανομένης, ρητώς και ειδικώς, της νομοθεσίας περί Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

  1. Υπερσύνδεσμοι (Hyperlinks)

Αποκλειστικά και μόνο για τη διευκόλυνση των Χρηστών, είναι δυνατόν να αναρτώνται στο Site υπερσύνδεσμοι (hyperlinks) (λ.χ υπερσύνδεσμοι με οδηγίες από τους ιστοτόπους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδοων- ΑΑΔΕ), οι οποίοι οδηγούν σε διαδικτυακούς τόπους τρίτων, το περιεχόμενο των οποίων διαμορφώνεται με αποκλειστική ευθύνη αυτών και δεν ελέγχεται από την Εταιρεία. Συνεπώς, δεν δύναται να θεμελιωθεί ευθύνη της για το περιεχόμενο των διαδικτυακών αυτών τόπων, καθώς η Εταιρεία δεν προβαίνει σε οποιοδήποτε έλεγχο αυτών. Ομοίως δεν παρέχει εγγύηση στον Χρήστη ως προς την ποιότητα ή την ορθότητα των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτούς.

  1. Δικαιώματα Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

6.1 Η χρήση του Site και του περιεχομένου αυτού (εφεξής «το Περιεχόμενο») από τον Επισκέπτη ή/και Χρήστη ή Πελάτη δεν δημιουργεί οποιασδήποτε μορφής δικαίωμα υπέρ αυτού επί κειμένων, φωτογραφιών, videos, εικόνων, γραφικών, ονομάτων, σημάτων, logos, λογισμικού και εν γένει απάντων των στοιχείων που εμφανίζονται (ή προκειμένου περί λογισμικού, ενσωματώνονται) στο Site, μόνος και αποκλειστικός δικαιούχος επί των οποίων είναι η Εταιρεία(ή/και τυχόν τρίτοι δικαιούχοι ή δικαιοπάροχοί της).

6.2 Απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε αντιγραφή, αναμετάδοση, δημοσίευση, δημόσια παρουσίαση, μετάφραση, διαγραφή, αναπαραγωγή, καταφόρτωση, αποθήκευση, εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση, μίσθωση, πώληση, δανεισμός, παραχώρηση και διάθεση σε τρίτους με ή χωρίς αντάλλαγμα, απομίμηση ή παραποίηση του Site και του Περιεχομένου του, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή άλλως, σε οποιαδήποτε μορφή και με οποιοδήποτε μέσο. Χωρίς η απαρίθμηση να είναι περιοριστική, ενδεικτικώς και μεταξύ άλλων, απαγορεύεται στον Χρήστη:

(α) η αναπαραγωγή του Περιεχομένου για σκοπούς που εξέρχονται των σκοπών της επίσκεψης/περιήγησης στο Site ή και σύνδεσης/χρήσης αυτού σύμφωνα με τους γενικούς και ειδικούς όρους χρήσης, η καθ’ οιονδήποτε τρόπο μίσθωση, πώληση, διάθεση και διανομή του Περιεχομένου και οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη δια του παρόντος χρήση ή/και εμπορική εκμετάλλευση του Περιεχομένου με οποιοδήποτε μέσο και οποιονδήποτε τρόπο.

(β) Η παρέμβαση στο λογισμικό του Site και η αλλοίωση ή παράνομη παρέμβαση σε τυχόν «κλειδιά αποκωδικοποίησης» ή άλλα στοιχεία λογισμικού και ασφάλειας του Site.

(γ) η καθ’ οιονδήποτε τρόπο διάθεση ή παραχώρηση του Περιεχομένου σε τρίτους, με ή χωρίς αντάλλαγμα.

(δ) Η διενέργεια οποιασδήποτε πράξης, η οποία έχει ως σκοπό την αποσυμπίληση (reverse engineering) ή την ανακατασκευή του πηγαίου κώδικα του λογισμικού του Site ή τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβασή του Χρήστη σε οποιαδήποτε λογισμικό, σύστημα, μεμονωμένο υπολογιστή ή δίκτυο υπολογιστών ή/και αρχείο του Site ή την επίθεση (hacking) στο Site και εν γένει στα συστήματα αυτού, καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, όπως ενδεικτικά με τη χρήση μηχανικών μέσων ή αυτοματοποιημένων μεθόδων.

(ε) Η εξουδετέρωση τυχόν τεχνολογικών μέτρων που έχουν τεθεί στο Site για να εμποδίσουν πράξεις που δεν έχουν επιτραπεί, και τα οποία έχουν τεθεί για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών του συστημάτων και την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

(στ) Η χρήση, παραποίηση ή απομίμηση του σήματος, της επωνυμίας και των λοιπών διακριτικών γνωρισμάτων της Εταιρείας ή και τρίτων, τα οποία δημοσιεύονται στο Site. Η εμφάνιση διακριτικού γνωρίσματος στο Site δεν δύναται να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης του διακριτικού γνωρίσματος προς τον Χρήστη.

(ζ) Η αφαίρεση ή τροποποίηση των Όρων Χρήσης, της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, της Πολιτικής Cookies ή οποιουδήποτε άλλου κειμένου σε ηλεκτρονική μορφή, το οποίο είναι αναρτημένο στο Site.

6.3 Σε κάθε περίπτωση προσβολής ή επαπειλούμενης προσβολής της πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας της Εταιρείας καθώς και τρίτων, τα ανωτέρω πρόσωπα δύνανται κατά περίπτωση να αξιώσουν την επιβολή αστικών, διοικητικών και ποινικών κυρώσεων κατά του προσώπου που πρόσβαλε ή πρόκειται να προσβάλλει τα ανωτέρω δικαιώματα, σύμφωνα με όσα ο νόμος ορίζει.

  1. Χρήση του Ψηφιακού Βοηθού (chatbot)

7.1 Η χρήση του ψηφιακού βοηθού είναι προαιρετική και ο κύριος στόχος του είναι η βελτίωση της εμπειρίας των Χρηστών μέσω της αύξησης της προσβασιμότητάς των πληροφοριών που περιέχονται στο Site μας.  Ο ψηφιακός βοηθός λειτουργεί ως εργαλείο για τη βοήθεια των Επισκεπτών της ιστοσελίδας μας και την παροχή απαντήσεων σε ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

7.2 Οι απαντήσεις που δίνονται μέσω του ψηφιακού μας βοηθού έχουν αποκλειστικά πληροφοριακό χαρακτήρα και δε θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως επίσημη συμβουλή ή γνώμη της Εταιρείας μας.

7.3 H Εταιρεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το σύνολο του περιεχομένου και των πληροφοριών ή άλλων απαντήσεων που δίνονται μέσω του ψηφιακού μας βοηθού να χαρακτηρίζονται από ακρίβεια, σαφήνεια και ορθότητα, να επικαιροποιούνται και να παραμένουν προσβάσιμες στον Χρήστη. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν παρέχει οποιαδήποτε εγγύηση στον Χρήστη και δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα, παραλείψεις ή ανακρίβειες σε σχέση με τις πληροφορίες που παρέχονται από τον ψηφιακό βοηθό ή για τον τρόπο που αυτές θα χρησιμοποιηθούν.

7.4 Εφόσον ο Χρήστης επιλέξει να χρησιμοποιήσει τον ψηφιακό βοηθό, το περιεχόμενο των ερωτήσεων και συνομιλιών που απευθύνει στον ψηφιακό βοηθό, απαγορεύεται:

-Να είναι παράνομο, υβριστικό, χυδαίο, πορνογραφικό, απειλητικό, συκοφαντικό, ενοχλητικό, επιβλαβές για ανηλίκους ή να εκφράζει εθνικές, φυλετικές ή άλλες διακρίσεις,

-Να παραβιάζει πνευματικά ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων,

-Να περιλαμβάνει οποιοδήποτε ιό (virus), επιβλαβές λογισμικό ή κώδικα (malware), αυτόκλητο διαφημιστικό υλικό (pop-up) και ανεπιθύμητη μαζική αλληλογραφία (spam) που να μπορεί να προκαλέσει είτε προσωρινή ή μόνιμη βλάβη/δυσλειτουργία σε οποιοδήποτε εξοπλισμό (hardware και software) ηλεκτρονικού υπολογιστή και γενικότερα ηλεκτρονικών συσκευών είτε καθυστερήσεις, παρεμβολές και διακοπές στις λειτουργίες των διακομιστών ή οποιουδήποτε τηλεπικοινωνιακού δικτύου,

-Να περιέχει ψευδή δήλωση ως προς το πρόσωπο του χρήστη ή μίμηση οποιουδήποτε προσώπου (φυσικού ή νομικού).

  1. Εφαρμοστέο δίκαιο – Δωσιδικία- Λοιποί Όροι

8.1 Οι παρόντες Γενικοί Όροι Χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των τροποποιήσεών τους, διέπονται από το ελληνικό δίκαιο.

8.2 Η Εταιρεία επιθυμεί οποιεσδήποτε διαφορές τυχόν προκύψουν από τη χρήση ή/και ερμηνεία και εφαρμογή των παρόντων Γενικών Όρων Χρήσης, να επιλύονται φιλικά και εξωδικαστικά. Στο πλαίσιο αυτό, ο Χρήστης δύναται σε κάθε περίπτωση να επικοινωνήσει απευθείας με την Εταιρεία στο τηλέφωνο 210 37 27 700 και την ηλεκτρονική διεύθυνση info.gr@mellongroup.com  Σε αντίθετη περίπτωση, κάθε διαφορά από τους παρόντες όρους εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων του Πειραιά.

8.3 Οι παρόντες όροι έχουν καταρτιστεί στην ελληνική γλώσσα και έχουν εν συνεχεία μεταφραστεί στην αγγλική. Σε περίπτωση που προκύπτουν οποιεσδήποτε διαφορές μεταξύ της ελληνικής και αγγλικής εκδοχής των όρων, η εκδοχή των όρων στα Ελληνικά επικρατεί.