Οδηγίες αναβάθμισης και διασύνδεσης EFT POS - ERP

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την αναβάθμιση και διασύνδεση του ERP (ταμειακό σύστημα) της επιχείρησής σου με το Ingenico EFT POS.

Σας ενημερώνουμε για τις επικείμενες υποχρεώσεις διασύνδεσης των συστημάτων EFT/POS και ERP σύμφωνα με τις νέες διατάξεις της ΑΑΔΕ. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες:

Α. Διασύνδεση ERP με EFT/POS:

  1. Εάν διαθέτετε ERP και είστε συνδεδεμένοι στο myData μέσω παρόχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης:
    • Πρέπει να υλοποιήσετε τη διασύνδεση ERP/POS έως 31/10/2024, εφόσον έχετε ήδη υπάρχουσα διασύνδεση.
    • Έως 30/9/2024, εάν δεν υπάρχει υπάρχουσα διασύνδεση.
  2. Εάν διαθέτετε ERP και είστε συνδεδεμένοι στο myData μέσω φορολογικού μηχανισμού ΑΔΗΜΕ ή ΕΑΦΔΣΣ:
    • Υπάρχει η επιλογή διασύνδεσης ERP/POS ή ΑΔΗΜΕ-ΦΗΜΑΣ/POS έως 31/10/2024, εφόσον έχετε υπάρχουσα διασύνδεση.*
    • Έως 30/9/2024, εάν δεν υπάρχει υπάρχουσα διασύνδεση.

Β. Συμμόρφωση και Τεχνικές Πληροφορίες:

  • Η διασύνδεση μέσω του πρωτοκόλλου WebECR είναι υποχρεωτική και για τεχνικές λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφτείτε το aade.mellongroup.com (πληροφορίες για developers).
  • Όσον αφορά τις συσκευές EFT/POS, συμμορφωνόμαστε με τη διάταξη Α.1075/2024 και όλα τα τερματικά έχουν αναβαθμιστεί για να υποστηρίξουν την απευθείας διασύνδεση ΦΗΜΑΣ – EFT/POS.

Γ. Καταληκτικές Ημερομηνίες:

  • Παραγγελία του νέου φορολογικού μηχανισμού ΦΗΜΑΣ έως 31/5/2024.
  • Εγκαίρως δηλώστε στην ΑΑΔΕ την ημερομηνία επίσκεψης του εγκαταστάτη του ERP σας για τις περιπτώσεις με καταληκτική ημερομηνία 30/6/2024.

* Μέχρι 31/10/2024 εφόσον έχετε ήδη διασύνδεση του ERP με το POS (εάν ήδη περνάει το ποσό από το ταμειακό σύστημα στο EFT/POS και δεν πληκτρολογείτε το ποσό της συναλλαγής στο EFT/POS)

Για την ισχύ της παράτασης μέχρι 31/10/2024, η Mellon έχει δηλώσει τα TIDs των τερματικών σας με σήμανση ‘2’ ως «διασυνδεδεμένη λειτουργία εκτός Α.1098/2022 & Α.1155/2023» αντί για ‘0’ ως «μη αναβαθμισμένα» που φαίνονταν μέχρι τώρα στο μητρώο της ΑΑΔΕ. 

Αυτό μπορείτε να το επιβεβαιώσετε ως επιχείρηση μετά από τον σχετικό έλεγχο στο profile σας στο myAADE.

Συχνές ερωτήσεις

Η εφαρμογή σας θα πρέπει να έχει ήδη ρυθμισμένο username και password για λογαριασμό σας. Εναλλακτικά θα πρέπει να λάβετε την αντίστοιχη πληροφορία από τον πάροχο του λογισμικού ERP. Η mellon δεν εκδίδει usernames και passwords απευθείας σε εμπόρους παρά μόνο σε εταιρίες που παρέχουν λογισμικό ERP.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για την κατάσταση του τερματικού σας είτε από την επιλογή «έλεγχος τερματικού» στην  ιστοσελίδα pos.mellongroup, com, είτε καλώντας στο 2155555555 επιλογή 1 ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες

Η version είναι έτοιμη, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο του ERP σας εάν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης. Αυτήν τη στιγμή τρέχουμε πιλοτικά με εμπόρους που μας προτείνουν οι ERP providers. Μετά την ολοκλήρωση των πιλοτικών θα προχωρήσουμε σε μαζική αναβάθμιση μέσα στον Ιούλιο για τον λόγο αυτό καλείστε τις επόμενες ημέρες να έχετε ανοιχτό το τερματικό κάθε βράδυ ώστε να δεχτεί την αναβάθμιση.